Site Overlay

Végre nem csak szenvedni járok a fogorvoshoz

Tudom, hogy nagyon fontos a fogak helyes ápolása és tisztán tartása, oda is figyelek rá nagyon. Évente többször szoktam fogászatra menni, csak egy gyors rutin ellenőrzésre, hogy minden rendben van-e. Esetleg egy kis fogkő eltávolítást szokott csinálni a fogorvosom, ha minden tömés rendben van és nincsen panaszom, ennyivel meg is szoktam úszni. Ez így nem annyira elviselhetetlen, de akkor sem a szívem csücske a fogászat. Klisés, hogy én sem szeretek fogorvoshoz menni és félek tőle, mint az emberek többsége, de egyszerűen taszít a gondolat, hogy valaki turkál a számban, miközben én a szeplőket számolom az arcán, mert annyira közel hajol a fejemhez, hogy még a pórusait is látom. Ennek ellenére azért eljárok rendesen, mert én a megelőzés híve vagyok, nem pedig az utólagos kapkodásé.

A múltkori alkalommal is időben odaértem, még volt is pár percem az időpontomig, de szokásosan csúszásban volt a fogorvos, úgyhogy elfoglaltam magam a váróban kitett újságok olvasásával és a telefonom nyomkodásával. Az interneten találtam egy hirdetést, ami kifejezetten lánybúcsúkat hirdetett, egészen pontosan azt, hogy Felejthetetlen lánybúcsú a Balatonon – 5-30 fő részére – BalatonPR. Nem értettem, hogy miért tart valaki Balatonon lánybúcsút, miért nem jó neki otthon, de ahogy elolvastam a leírást és megnézegettem a képeket, kezdtem kapisgálni a dolgot. Nekem a lánybúcsúkról valamiért mindig az jut eszembe, hogy egy csapat lány leissza magát és botorkál az éjszakában, miután otthon pizsiben jól kibeszélte az összes pasit. De ezek a lánybúcsúk nem ilyenek voltak, nem az alkoholfogyasztásra helyezték a hangsúlyt, bár az összes választható csomag tartalmazott korlátlan italfogyasztást.

A többféle csomag csak a részletekben különbözött, az alapja mindegyiknek ugyan az volt. Ez pedig – annyira nem meglepő módon, ha a lánybúcsúk helyszíne a Balaton – nem más, mint a vitorlázás. Az egyik csomagban csak ízelítő jelleggel, néhány órás kis hajókázás, de egy másikban már egész napos vezetett túraként iktatták be. Nem tudom, hogy a hajó kapitánya milyen, sajnos nem volt róla sem kép, sem pedig leírás, de egy lánybúcsúra egy sármos kapitány dukálna. A programok között volt még a szórakozóhelyek meglátogatása este és másnap egy wellness délelőtt a közeli hotelben. Praktikusan lettek összerakva a csomagok, mindenki találhat magának szimpatikusat, mert különböző lehetőségek vannak az idő beosztására és a lánybúcsú hosszára is. Végre valami újat is tanultam a fogorvosnál, nem csak szenvedni járok oda.