Site Overlay

A fogászaton olvastam a napelemes inverter árakról

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem gyakorlatilag nincs olyan ismerősöm, aki ne félne elmenni fogorvoshoz. Tulajdonképpen érthető a félelem, hiszen nem a legkellemesebb vizsgálati helyszín a fogászat. Már ahogy belép az ember az ajtón, megcsapja az a furcsa, kifejezetten a fogászatokra jellemző, émelyítő szag. De ha mindezek mellé még a rendelőkből kiszűrődő fúrók zaját is hozzáveszem, akkor be kell látnom, hogy az élményt már csak egy paraszthajszál választja el egy horrorfilm elejétől. Mégis, mindennek ellenére, én egyáltalán nem félek a fogászati rendelőben – valószínűleg azért, mert magam is fogorvosnak tanultam annak idején. És bár végül nem kezdtem el a praxist, de az ismerőseim azóta is előszeretettel cipelnek el magukkal, ha lelki támaszra van szükségük a fogorvosnál.

Egy ilyen látogatás alkalmával történt, hogy amíg egy barátomat vártam a rendelőben, elkezdtem a telefonomon böngészni az interneten. Épp felújítás alatt álltam, ezért elsősorban napelemes témában próbáltam meg tájékozódni. Úgy éreztem, magáról a napelemes rendszerről már elég sok mindent tudok, ezért ezúttal inkább a napelemes inverter árak érdekeltek. Azt ugyanis már tudtam, hogy az inverter óriási szerepet játszik a napelemes rendszer életében, ha meghibásodik, akkor kvázi kidobható a rendszer. Az áhított infókat végül a Pentele Solar oldalán találtam meg a sporoljnapelemmel.hu webcím alatt. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy látogassa meg az oldalt, akit egy kicsit jobban érdekel a napelemes rendszerek témaköre.

Napelemes inverter árak témában itt elsősorban azt tudtam meg, hogy érdemes megbízható gyártótól rendelni az invertert. A megbízható gyártók ugyanis általában 5-15 év garanciát vállalnak a termékeikre. Így ha a napelemes inverter bármely okból kifolyólag meghibásodna, a gyártók kötelesek ingyenesen megjavítani, vagy kicserélni a készüléket. Így a meghibásodás nem befolyásolja a teljes rendszerbe fektetett költség megtérülését. Ez pedig ugye, mindenképpen nagyon jó hír, hiszen a napelemes rendszer felépítése bizony nem kevés tőkét igényel! Ráadásul a megtérülés is átlagosan 10 éven belül várható. Mindehhez pedig azt is hozzá kell tenni, hogy a ma gyártott napelemes invertereknek van ám egy gyenge pontjuk, az úgynevezett varisztor. Ez az alkatrész hivatott túlfeszültség esetén megvédeni a hálózatot és szüneteltetni az áramot, viszont ez egy elég sérülékeny alkatrész.

Meghibásodás esetén ezért legtöbbször a varisztor a felelős. És persze jó hír, hogy legtöbbször csak ezt az egy alkatrészt kell cserélni az inverterben. De épp ezért nagyon fontos, hogy valóban megbízható gyártótól vegyük a napelemes invertert, amely vállalja a garanciát, a javítást, és adott esetben a cserét is! Mindenkinek ajánlom, hogy a napelemes inverter árak témakörében keresse fel az említett sporoljnapelemmel.hu oldalt – látjátok, én már egy fogászati kezelés várakozási idejében mennyi hasznos információt összegyűjthettem innen!