Site Overlay

A fogorvosnál találtam rá az új babakocsira

Rossz gyerekkori tapasztalatoknak köszönhetően rettegtem a fogorvostól. Elkerülni sajnos – vagy inkább szerencsére – sose tudtam, mert a szüleim mindig vittek, de felnőttként egy időben nem jártam rendszeresen. De szerencsére rátaláltam egy nagyszerű fogorvosra, akihez nem félek elmenni, és ez nagyszerű érzés, ennyi idő után. Az első alkalommal, amikor mentem hozzá, fájt a fogam, szerencsére nagy baj nem volt, meg is jegyezte, hogy időben vagyunk bőven, de még jobb lett volna, ha korábban megyek. Elmeséltem a negatív tapasztalataimat, és azt mondta, hogy ha hiszem, ha nem, a pácienseinek legalább 80%-a is a rossz gyerekkori élményekre panaszkodik. Hát, úgy tűnik, ez valami rendszerszintű dolog, pedig fontos lenne a jövőre nézve, hogy a gyerekek ne féljenek.

Na de, most nem erről szeretnék igazából mesélni, bár a fogászatról indul a történet. Amikor legutóbb ott jártam és vártam a soromra, bejött egy anyuka a kisbabájával, aki egy szuper menő babakocsiban feküdt. Egy másik nő meg is kérdezte, hogy milyen kocsi ez, az anyuka pedig büszkén válaszolta, hogy “ez a babakocsi inglesina, és a babaverda.hu oldalán találtam rá!”. Mivel a nővérem gyereket várt, gondoltam ránézek erre az oldalra, amíg várakozom.

Beütöttem a telefonomba, hogy babaverda.hu és egy jó kis weboldallal találtam szembe magam. Az első, ami feltűnt, hogy nem csak inglesina babakocsi kapható, hanem mindenféle hasznos eszköz és kiegészítő, ami a babáknak szükséges. Vannak autósülések, etetőszékek, hordozók és ezekhez szükséges kiegészítőket is bőven lehet találni. De ugye engem a babakocsik érdekeltek, így arra vettem az irányt, és mivel a honlap nagyon jól áttekinthető, egyáltalán nem zavaros, így gyorsan meglett, amit kerestem. Megtaláltam pontosan ugyanazt a babakocsit, ami a valóságban is szemben volt velem. Igazság szerint az ára egy pillanatra megakasztott, egészen addig, míg el nem jutott az agyamig, hogy ez nem egy szimpla babakocsi, hanem 4 az 1-ben szett! Hiszen van ugye maga a babakocsi, ami mózeskosárként is használható, hiszen a vázról leszerelhető.. Tartozik hozzá még egy remek autósülés is, illetve egy bambusz matrac is, ami elvileg tényleg nagyon jó a babának, mert kényelmes és elősegíti a jó testtartást is. Ráadásul, ami nekem nagyon tetszett, és a termékleírásban olvastam, hogy a mózeskosárnak is van egy rendes, talpas váza, amire a mózeskosár és az autósülés is, szintén ráhelyezhető – mondhatni, hogy így már kiságyként is tud működni a dolog. Ez nagyon praktikus, mert, ha elalszik a baba egy hosszú autóút során például, akkor nem kell kivenni a kosárkából, hogy egy kényelmesebb fekhelyre tegyük át, mert már alapból is egy szuper helyen szunyókál. Elég csak rátenni babástól az állványra az ülést és ennyi.

Több színben is meg lehet vásárolni az inglesina babakocsikat, de egy dolog mindegyikben közös: rendkívül kifinomult a színviláguk, és így nekem egyfajta eleganciát sugároz, bármilyen furcsán is hangzik ez. Ugyan most kisfiút vár a nővérem, de hát, ki tudja mit hoz a jövő, igyekeztem valami olyan színt választani, viszonylag semlegesebb. Így a “silky grey” színre esett a választás, ami egy ilyen világosabb szürke. Eszméletlen csinos.

Persze, mielőtt megrendeltem, gyorsan átdobtam ezt a babaverdás linket a sógoromnak, hogy véleményezze meg, vajon mit szólna hozzá a nővérem, ha meglepném őket egy ilyennel. Mire kijöttem a fogorvostól, már meg is jött a válasz, miszerint “szuper ötlet, hisz’ ez a babakocsi inglesina!”.

Úgyhogy gyorsan még leültem egy kis időre, hogy megrendeljem. A honlapon keresztül minden nagyon flottul ment, online tudtam fizetni a kártyámmal, és a nővéremék lakásához kértem a “kis” csomagot.

babakocsi inglesina