Site Overlay

Ezért jó, ha fogorvos az ember haverja

Korábban már írtam arról, milyen jó viszonyt ápolok a fogorvosommal. Még a gimnáziumban lettünk
jóban, annak ellenére, hogy ő már akkor is a reáltárgyak felé húzott – én meg öntudatos magyarfaktos voltam. Talán annak volt köszönhető a dolog, hogy egy irányban laktunk, így suli után sokszor együtt mentünk haza. Kibeszéltük az órákat, a tanárokat – na meg a csajokat. Egyszer egy közös szerelmünk is volt, mégsem vesztünk össze; igaz, lehet azért, mert a lány mindkettőnket kikosarazott.

Aztán, ellentétben sok gimis barátsággal, az egyetemen is jóban maradtunk. Pedig őt fel sem vették
elsőre az orvosira, így egy évig vidéken maradt. Később bevallotta, hogy irigyelte a pesti életemet; de az, hogy hétvégente, mikor hazautaztam, rendszeresen összefutottunk, segített, hogy ne váltson át neheztelésbe a dolog.

Rá egy évre szerencsére felvették, úgyhogy onnantól kezdve közösen éltük a pesti egyetemisták életét. Az egyetem után egyből talált állást egy fővárosi fogászaton, aminek én örültem a legjobban,
köszönhetően annak, hogy lett egy külön bejáratú fodrászom. Tényleg nem mindegy, hogy mennyire ismerjük azt, aki vasrudakkal turkál a szánkban.

Különben nem jártam hozzá sokat – legalábbis fogászati ügyben –, évi kettő rutinellenőrzés, általában mindig jó egészségnek örvendtem, ami alól a fogaim sem voltak kivételek. Viszont a múlt héten sajnos kilyukadt a fogam, így muszáj volt felhívnom, hogy időpontot kérjek. A párom vette észre a dolgot az egyik este. „Van valami fekete az egyik fogad sarkán” – mondta, és én nem akartam elhinni a dolgot. Beálltam a tükör elé, és valóban felfedeztem egy aprócska pontot a harapófogaim mellett. Nem voltam biztos benne, hogy tényleg lyukkal van-e dolgom, de azért úgy döntöttem, megnézetem a barátommal.

Egy keddi napra kaptam hozzá időpontot. Persze, hazudnék, ha azt mondanám, hogy abban a
pillanatban, ahogy felfeküdtem a székre, nem kapott el egy kicsi félelem, de hogy ennyire jóban
vagyunk, segített oldani a feszültséget. Relatíve egész hamar végeztünk is. Valóban volt egy lyuk az egyik elülső fogamon, de mivel még időben detektáltuk a problémát, hamar pontot tudtunk tenni a történet végére.

Miután végeztünk, gondoltam kikérem a barátom tanácsát a fogápolással kapcsolatban. Régóta
érlelődött bennem ugyanis a gondolat, hogy a kozmetikumaim és higiénés eszközeim elkezdem magam elkészíteni. Zöldebb is így, biztonságosabb, na meg olcsóbb is. Megkérdeztem tehát, hogy mit gondol, mit kéne első körben beszereznem ehhez. Ő a glicerint említette. A glicerin ugyanis, mint kiderült, jórészt minden fogkrém alapja. Ezen kívül szájvizekhez is használják, az olyan egyéb kozmetikumok mellett, mint a szappanok, a krémek, vagy a samponok. „Mindenképp érdemes tehát beszerezned” – világosított fel.

„De honnan tudnék hozzájutni? Nekem ez olyan orvosos dolognak tűnik.” – érdeklődtem. „Semmi
orvosos nincs benne; a netről, például a Humanity Áruházból pár kattintással beszerezhető.” – felelte a barátom. Átdobott egy linket is https://www.humanityaruhaz.hu/termek/glicerin_novenyi_995-os_pheur_200_ml.html — ahonnan már könnyen a kosaramba rakható a praktikus 200 milis kiszerelés.

Emellett azért is ajánlja nekem a Humanity Áruházat, mert ha valóban saját, házi készítésű kozmetikumok és kencék gyártásába vágom a fejszém, akkor itt tényleg mindent megtalálhatok. Folyékony és szilárd növényi olajok és vajak egyaránt nagy választékban vannak jelen, és ugyanez igaz növényi eredetű gyantákra és viaszokra is. Lényegében pár kattintással elérhető minden, ami a házi és natúr készítmények előállításához szükséges. Ráadásul tényleg praktikus a dolog: miután elküldtük a rendelésünk, legfeljebb két napon belül megkapjuk a kívánt terméket.

Nagyon megörültem, hogy ezeket az információkat ilyen könnyen kézhez kaptam; nem is beszélve arról, hogy rendeződött a probléma a fogammal is. Elbúcsúztam tőle, megköszöntem az infókat, és
mindketten megegyeztünk abban, hogy össze kéne futnunk a közeljövőben valamikor.