Site Overlay

A stressz is tud ugyanúgy fájni, mint egy lyukas fog

Nemrég begyulladt a bölcsességfogam, azt hittem, hogy belepusztulok. Iszonyatos fájdalmat jelentett, ráadásul nagyon stresszeltem a fogorvosi látogatás miatt. Eléggé félek a fogorvosi kezelésektől, mivel egyszer rosszul érzéstelenítettek. Szerencsére egy kedves barátom nemrégiben diplomázott és már praktizál, így kaphattam hozzá időpontot. Sokkal nyugodtabb voltam, hogy ismerem azt, akihez megyek, megbízom benne. Néhány óra alatt túl voltam a nehezén, és visszagondolva, jobban megviselt a stressz, mint maga a procedúra.

Mondtam is Mátyásnak, hogy fölöslegesen féltem ennyire, szuperül ellátott. Persze addigra a fejem már görcsölt a sok izgalomtól. Matyi említette, hogy neki a sok munkahelyi stresszen az szokott segíteni, hogy néha elmegy egy-egy masszázsra. Próbálta már a belváros sok szalonját, de végül a karmathaimasszazs.hu oldalon talált rá arra, amit keresett. Rengeteg profi thai masszázs típusból lehet náluk választani. Két szalonjuk is van Budapesten, egy a Síp utcában, egy pedig a Király utcában, ő az előbbit választotta. Mesélte, hogy a karácsonyi hajtás és a fokozott igénybevétel teljesen lenullázta, ezért meghívta magát egy herbál masszázsra. Egy ezer évesnél is régebbi thai receptúra szerint elkészített gyógynövényes aromaterápiában és egy azzal összekötött isteni masszázsban volt része. Azóta is visszajár, és imádja. Már régóta ismer, és tudja, hogy kicsit szégyenlős vagyok, így megnyugtatott, hogy kezdhetem egy kevésbé “pucérkodós” masszázzsal is, ami nekem, örök mezítlábasnak kicsit sem lesz fura. Én végül még a rendelőjéből foglaltam magamnak online időpontot egy talpmasszázsra.

Thai masszázs és relaxáció – töltődés a testnek és a léleknek egyaránt

Őszintén szólva, eleinte nem hittem, hogy nagy rajongója leszek a thai masszázsnak, de aztán szó szerint levettek a lábamról. A https://karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs a tökéletes hétköznapi segélycsomag a megfáradt testnek és elmének. A szép és nyugodt környezet segített ellazulni, és utána egy 60 perces talpmasszázs következett, majd az utolsó tíz percben a nyak, a fej és a váll került a gyógyító kezek alá. Nekem ez volt az első alkalmam, de biztosan nem az utolsó, a https://karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs segített a talpam problémásabb, görcsös területeit ellazítani. Olyan érzés volt, mint elalvás előtt ráeszmélni, hogy bizonyos izmainkat akaratlanul görcsösen szorítjuk, és ezeket a felismerés után el is lehet lazítani. Eddig még sosem tűnt fel nekem, hogy a talpam is ilyen terület. A 60 percért ráadásul most nem is fizettem sokat, mert 20% akció volt minden masszázsra, 6320 Ft-ért új lábakat nyertem.

Kinek lehet jó választás a masszázs és milyen fajtái vannak?

A masszázs jó lehet sportolóknak, lazítani vágyóknak, sokat stresszelő és rohangáló dolgos népeknek, de azoknak is, akik szoronganak, mentális problémákkal küzdenek. A thai masszázs simító és gyúró mozdulatokkal dolgozik, illetve az illóolajok és gyógyfüvek erejével segít ellazulni. Sor ezer éves múltra tekint vissza ez a masszázs fajta, eredetileg csak kolostorokban végezték, kizárólag ruhában, de mára ez szinte mindenkinek elérhetővé vált. Nem véletlen, hiszen ez mindenkinek ajándék, a testet felfrissíti és ellazítja, az elmét elcsendesíti. Az ember könnyebben is alszik utána és a hatása még napokig érezhető. Ennek a masszázsnak a gyökerei olyan testtudatú mozgásformákra vezethető vissza, mint a jóga vagy az ayurvédikus és kínai masszázsra. A tradicionális masszázs esetében ruhában maradunk és maximum egy lazító, gyógynövényes olajat kapunk a masszázs mellé. Emellett persze van kókuszolajos és forró olajos masszázs is, aminek szintén megvannak a maga előnyei, télen nagyon jól átmelegíti a megfáradt, görcsös izmokat. A tradicionális thai masszázsban feszítő és nyújtó koreográfiát követnek, amely nagyon régi hagyományokra tekint vissza. A https://karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs kedvesen felajánl a masszázs szeánsz végén egy finom gyógyteát is, hogy teljes legyen az élmény.

karmathaimasszazs.hu-talpmasszazs

A téli hideg ellen is jó a masszázs

A téli fagyok idején az ízületeink és az izmaink is extrán igénybe vannak véve, éppen ezért lehet ilyenkor jó választás egy meleg olajos hátmasszázs vagy testmasszázs. Ennek a masszázsnak a során finom illatú és nyugtató hatású gyógynövények keverékéből készült olaj segít nekünk ellazulni. A masszázs során a nyújtó és simító mozdulatok segítenek, főleg a hát hosszanti izmait ellazítani. Ennek a masszázsnak a során nincsenek tekerő mozdulatok, sokkal inkább gyúró és simító mozdulatok vannak. Az energiaáramlásnak és a vérkeringésnek különösen jót tesznek ezek a mozdulatok, felfrissítik egész testünket tetőtől- talpig. Az olajoknak köszönhetően a kitágult pórusokon át csupa jótékony hatású tápanyag jut a szervezetünkbe, amelyeknek a segítő hatását még napok múlva is érezni lehet. Az olajos masszázst a https://karmathaimasszazs.hu elsősorban azoknak ajánlja akik valamilyen ízületi vagy izom fájdalmaktól szenvednek. Persze bárkinek jót tesz vagy segíthet is megelőzni az imént említett problémák kialakulását. Nekem a talpmasszázs után nem volt megállj, ha valamim éreztem, hogy feszült, görcsös, akkor foglaltam egy időpontot online, és már mentem is egy masszázsra.

A nyak az egyik legproblémásabb terület, hiszen napi szinten görnyedünk az íróasztal fölött

Legutóbb a nyakam feküdtem el borzasztóan, napokig fájt, nem akart elmúlni. A https://karmathaimasszazs.hu természetesen nyakmasszázst is kínál, így beneveztem egyre. Minden fájdalmam elillant a gyúrás végére. A nyaki receptorainkat blokkolja az izmok helytelen tartása, ami sajnos elég gyakori manapság, hiszen rengetegen dolgozunk irodai munkát, ahol sokat görnyedünk, helytelenül tartjuk a nyakunkat. Egy nyakmasszázs segít feloldani ezeket a görcsöket és rándulásokat, és visszaállíthatjuk az izmok helyes tartását, meg persze a stressz oldására is remek megoldás.

A stressz elleni orvosság egyik legjobb módja lehet a thai masszázs

A stressz köztudottan a modern emberi szervezet legnagyobb ellensége, rengeteg betegség okozója, gyakorlatilag mindenünkre kihat. Eredetileg a stressz arra volt jó az emberi szervezetben, hogy vészhelyzet esetén egy aktívabb, gyorsabban reagálni tudó, mondhatni “felspannolt” állapotba hozza a testünket, így segítve a menekülésre való készenlétet. Ma ebben az állapotban töltünk napokat és heteket, holott ez eredetileg csupán percekig kellett, hogy tartson. Nagyon egészségtelen folyamatosan stresszes állapotban lenni, gyakran izomfájdalomhoz, migrénhez és mentális problémákhoz vezethet. Éppen ezért jó néha beiktatni egy masszázs szeánszot a rohanós hétköznapokba, hogy ezt a rengeteg felgyülemlett stresszt le tudjuk adni. Persze ezek mellett fontos a helyes táplálkozás, a sport és a friss levegőn, a természet gyógyító közegében eltöltött idő. Szánjunk időt magunkra, erre buzdít a karmathaimasszazs.hu csapata is, és nagyon igazuk van ebben.

Osszuk meg az élményt, ajándékozzunk magunknak páros masszázst

A https://karmathaimasszazs.hu csapata páros masszázsra is lehetőséget nyújt, így percről percre osztozhatunk a lazulás élményében. A kényeztető csomag csodás ajándék lehet magatoknak az új év elkezdésére. A belvárosi luxus szalonok egyikében 2 órányi kényeztetés vár rátok. 90 perc szabadon választható masszázst, 30 perces relaxációs programot, pezsgőt és gyümölcskosarat tartalmaz. Rengeteg fajta masszázs közül választhatunk és mindig profi kezekben leszünk a https://karmathaimasszazs.hu masszőrjeivel.