Site Overlay

A fogorvosom világosított fel a téli gumikról

Sokféle fogorvos van. Van, aki csak dolgozik és alig szól egy szót, míg másoknak be nem áll a szája, miközben a kezük sem áll le. Ez általában egy nagy monológ vagy esetleg párbeszéd az asszisztenssel, de a páciens a legritkább esetben része a dolognak: a legnyilvánvalóbb okból. Mivel épp a szájában turkál a doki és iszonyú fájdalmat okoz neki. Vagy ha épp nem, akkor az érzéstelenítőtől nem tud beszélni. Egy kivétel jut csak eszembe, amit a húgom mesélt nemrég. Hogy reggel 8-ra ment a fogorvoshoz egy kisebb beavatkozásra, ami különösebb izgalom nélkül meg is volt és a végén megemlítette a fogdoki (régóta ismerik már egymást tesómmal), hogy nincs asszisztense aznapra. Tesóm viccesen mondta, hogy ő maradhatna. A legnagyobb meglepetésére beinvitálta egy fél műszakra. És délig maradt is, asszisztálni. Azt mondta, jól elbeszélgettek és bár undorító volt, mégis ez volt a hete fénypontja…

Na de térjünk vissza az én legutóbbi esetemre, amikor sürgősen kellett fogat húzatnom, az én jól bevált fogorvosom nyaralt, úgyhogy egy ajánlás alapján mentem egy rendelőbe. És minden rendben is ment szerencsére. Sőt, a fogorvosnak be nem állt a szája. Jó humorú a fickó. Néha iszonyú röhöghetnékem támadt, akkor kicsit megállt, ami persze még viccesebbé tette a dolgot, de aztán kicsit lenyugodott a sztorijaival és csellengett kicsit a sztorik között. Ekkor tért rá a téli gumi témájára, és hogy ez mennyire is fontos a biztonság, amit nyújt.

Ő mondta, hogy idén úgy döntött, a vírus miatt nem személyesen megy téli gumit szerezni, hanem inkább rendel. Mivel kicsit skót, a téli gumi akció volt, ami a legfontosabb volt számára és hamar rá is akadt a Gumidiszkont honlapra. Onnan jegyeztem meg, hogy a discount angolul leárazás és persze gumiról van szó, úgyhogy így jön össze nekem fejben a gumidiszkont.

Miután kicsit utánanéztem, miről is van szó, láttam, hogy egy híján 20 éves, teljes egészében magyar cégről van szó, így áfás számlát is tudnak kiállítani (én nem tudom elszámolni, de a fogorvosomnak nem tudom, milyen a könyvelője!), hogy nemcsak személyautókra forgalmaznak gumikat, de harmincezer féle-fajta gumijuk van, teherautóra, kis teherautóra, motorra és foglalkoznak felnikkel is. Ha valaki rosszat rendel vagy valami másért nem elégedett, pénzvisszafizetési garandicájuk is van. Személyesen Miskolcon lehet átvenni a gumikat, de ki is küldik. Van, ahol azt írták a honlapon, hogy darabonként 1490 Ft-ért szállítják ki, de amikor 4 darabot rendeltem, azt írta a honlap, hogy összesen 1490 Ft a szállítási költség. Amikor nekem a házhozszállítás, a Magyar Posta, a futárcégek jutnak eszembe, akkor az van a fejemben, hogy hetekbe telik, amíg valamit megkap az ember, de a Gumidiszkont azt ígéri, hogy a gumi főszezonon kívül (ami március és május közepe között és október tizedike és december 31 között van), már a következő munkanap megkapja az ember a gumikat, már ha délig rendel. De még főszezonban is, a futárszolgálatok nagy terhelése esetén is 4-5 munkanapba telik csak. Az is nagyon fontos, hogy amikor megérkezik a gumi, vagyis a gumik, mert az ember általában kettőt vagy négyet rendel, akkor mindenképp nézze meg, hogy épek, sérülésmentesek-e a gumik! Ha valami nem stimmel: akár sérült, hiányos, több vagy kevesebb, bárhogyan eltér a megrendelt mennyiségtől, akkor ne vegyük át az árut, hanem küldjük vissza a futárral!

Persze elsőre fogalmam sem volt, milyen téli gumi illik az autómra. De szerencsére erre is megtanított a honlap. Vagyis megtanított volna, ha a fogorvos nem magyaráz erről fél órát. De ugye hiába mondta, ez egy elég vizuális dolog. Rögtön a honlap elején írja, hogy melyik számokat és betűket kell keresni, de az általános információk fül alatt egész kis szakértő válik az ember! Attól kezdve, hogy mekkora a gumi szélessége, ehhez hogyan arányul a gumi oldalfalának a vastagsága, mi az a radiál, mekkora felnire mekkora gumi fér rá, a terhelési index és a gumi sebesség indexe. Kiderül ezekről a betűkről, amikre előtte sosem gondoltam, hogy melyik tömlő nélküli, melyik gumiabroncs oldalfala erősített és hogy ha valami teljesen mást találunk, akkor az amerikai méretezés szerinti terepgumi lesz. Én előtte azt sem tudtam, hogy a gumikon hétre pontosan le van írva, mikor gyártották. Persze a fogorvos is mondta, de az az egyk fülemen be, a másikon ki, mint egy gimis matekórán.

Az is tetszett a Gumidiszkont honlapon, hogy nem úgy, mint egyes nagy áruházak házhozszállításánál, tényleg az van a honlapon, ami a raktárban is. Ez 10 percenként frissül. Minden gumi új, itt használt gumikkal nem foglalkoznak, így nem is számítják be a régi gumikat. Van a gumikra garancia is, amit gyártótól függ, de minimum 2 év. A kiszállítás hétköznapokon megy, hétvégén nem, és bár van, ami túl olcsónak tűnik, annyi az ár, ami ki van írva: ez a speciális árképzésnek köszönhető, ezt olvastam. Nem véletlen, hogy a fogorvosom is ezt ajánlotta… Ő aztán nem egyszer néz utána, mi a legkedvezőbb ár a piacon…

téli gumi akció