Site Overlay

Így mentette meg a sörcsapom az új fogorvosom

Mint nagyon sokan, én is azok közé az emberek közé tartozom, akik rettegnek a fogorvostól. Ha fáj, képes vagyok akár hetekig halogatni és inkább fájdalomcsillapítókon élni. Sose volt jó tapasztalatom a fogászatokon, mire végre elszántam magam egy vizsgálatra, akkor is volt, hogy órákat ültem a váróban, hallgattam a fúró éles hangját és figyeltem, hogy milyen elgyötört arccal jönnek ki az emberek a vizsgálat után.

Van egy kisebb családi vállalkozásunk és nyaranta a Duna-parton üzemeltetünk egy kisebb büfét. Általában az autentikus nyaralós ételeket készítjük, amivel egy kis balatoni hangulatot próbálunk becsempészni a főváros folyópartjára: lángos, hekk, hamburger palacsinta, főtt kukorica, de ha valaki megszomjazik, tud vásárolni üdítőket, választhat a színes jégkásák közül, vagy ihat egy kellemesen hideg, korsó sört.

A segítség néha a legváratlanabb helyekről jön!

A szezon kezdés kissé nehézkes volt, de végül csak sikerült megnyitnunk. A nyitás első napján minden készen állt a vendégek fogadására. Amikor szerettem volna csapolni egy pohár sört az első rendelés mellé, akkor villámcsapásként ért a felismerés, hogy a co2 palack üres és így sajnos, nincs meg az a kraft, ami ahhoz szükséges, hogy a folyékony kenyér eljusson a pohárig. Sűrű elnézések közepette a hűtőhöz siettem és térítésmentesen adtam a vendégnek egy üveges sört. Megkértem a feleségem, hogy amíg megpróbálom elintézni a dolgot, addig álljon be helyettem a pultba. Kiszaladtam a bódéból és vadul elkezdtem kutakodni a telefonomon, hogy honnan fogok most szerezni co2 palackot. Töltő állomásra nincs időm, elmenni az üzletet pedig nem hagyhatom itt.

Biztos nagyon zaklatottnak tűnhettem, mert egy arra sétáló, jóvágású fiatal srác odajött és megszólított, hogy segíthet-e. Hirtelen annyira meglepődtem, hogy kiöntöttem a lelkem és elpanaszoltam, hogy épp most fogyott ki a co2 palackunk és így nem fogunk tudni sört csapolni. Ekkor ajánlotta, a gazpalackfuar.com oldalt. Elmondása szerint csak fel kell hívni őket és azonnal szállítják is a rendelést. Gondoltam magamban, hogy biztos nem lesz ez ennyire egyszerű, de mivel nem volt jobb ötletem, ezért hallgattam rá.

A gáz házhoz jön

Azért mielőtt tárcsáztam volna, gyorsan átfutottam az oldalt, nem szeretek ismeretlen helyekről rendelni. A weboldal nagyon szép volt és letisztult, látszott, hogy nem árulnak zsákba macskát, minden szükséges és hasznos információt jól látható helyen közölnek és azt is le lehetett szűrni, hogy profik és szeretik, amit csinálnak.  

A cég nem bonyolította túl a szolgáltatási körét, tulajdonképpen gázpalackok kiszállításával és újratöltésével foglalkoznak. Abban viszont tényleg nagyon jók. A terméklistájukon a következő gáz típusokkal találkozhatunk: PB gázpalack, Hélium palack, Co2 palack, Argon palack, Nitrogén palack, Acetilén palack, Oxigén palack, Corgon palack. A Co2 palack aloldalon megtaláltam a nekem szükséges terméket, aminek pedig különösen örültem, hogy nagyon kedvező ára volt.

Kissé kételkedve, de végül felhívtam a megadott számot. Azonnal felvették és miután elmondtam, hogy eléggé SOS a helyzet, megnyugtattak, hogy nincs ok a pánikra, a telefon letétele után fél óra és ott vannak. Alig akartam hinni a fülemnek, mondtam is magamban, hogy azért jó lesz az 1 órának is, ilyen csoda szolgáltató nem létezik. Aztán rá kellett jönnöm, hogy de mégis! Ahogy ígérték, fél óra múlva már ott is voltak a kért palackokkal. Nagyon boldog voltam, mert egy legénybúcsús csapat is pont akkor tévedett felénk, így nekik már frissen csapolt sörrel is tudtam szolgálni.

A segítség nem marad hála nélkül

Később láttam, hogy a fiatal srác, aki délután kihúzott a csávából, megint a közelben sétálgat. Odafutottam hozzá, hogy megköszönjem, hogy megmentett attól, hogy a nyitás első napja teljesen kudarcba fulladjon és meghívtam egy korsó sörre. Amíg beszélgettünk, kiderült, hogy fogorvosként dolgozik nem messze a lakásunktól. Odaadta a névjegykártyáját és mondta, hogy ha fáj a fogam nyugodtan hívjam, ígéri ő az érzéstelenítőt is úgy adja be, hogy majd észre sem veszem.