Betegtájékoztató

Az implantációs fogpótlás elvégezhető: 


- Egy fog hiányánál

Ilyenkor, mikor a szomszédos fogak épek, csak egy fogát veszítette el a páciens (pl: a sportsérülések, vagy balesetek alkalmával kitört fogakat, vagy egyszerűen csak a fog szuvasodása oly nagy mértékű, hogy azt megmenteni már nem lehet, és a fogat ki kell húzni.), implantálással elkerülhető a szomszédos egészséges fogak lecsiszolása, és híd helyett elég csak egy implantátummal pótolni a hiányt.

Tekintse meg animációnkat az implantációról: 1 implantátum beültetése első régióban!


- Sorközi foghiánynál

Sorközi foghiányoknál is megóvhatjuk a szomszédos fogak épségét, mert a hiányzó fogakat implantátumokkal pótoljuk.

 

- Sorvégi hiánynál

Ilyen esetben a hagyományos fogorvosi módszerekkel már csak kivehető fogpótlás lenne kivitelezhető. Egy vagy több implantátum beültetésével viszont fix hídpótlás készíthető.

 

- Teljes foghiánynál

A fogeltávolítást követően a csont sorvadása elkezdődik, megnehezítve ezzel a későbbiekben elkészülő fogsor viselését. A kényelmetlenségekkel járó állapotot implantátumok behelyezésével lehet megszüntetni. A műgyökér pillérként szolgál, rögzítőelemek segítségével kapcsolódik a fogsorhoz. Megfelelő mennyiségű implantátum beültetésénél pedig rögzített pótlás készíthető.


A kész fogpótlásról

  • A fogpótlás olyan érzést kelt, mintha visszakapta volna a saját, erős és egészséges fogait
  • Hosszú távú sikere nagymértékben függ öntől. 
  • Annak érdekében, hogy a pótlás minél hosszabb ideig működjön, célszerű évente ellenőrzésen részt venni a fogorvosánál. 
  • Nagyon fontos a szájhigiénia
  • Speciális eszközök használata elengedhetetlen, például a fogköztisztító kefe, illetve a super-floss.